KönyvtárMozi

KönyvtárMozi Baranyában

mozi

Az országos Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerbe (KSZR) 2015 októberétől újabb könyvtári szolgáltatás került bevezetésre. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkárságának támogatásával – élén Dr. Hoppál Péter államtitkár úrral – egy a kistelepülésen élők közösségfejlesztését segítő könyvtári alapszolgáltatást indított útjára, a KönyvtárMozi programsorozatot. A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) gyűjteményére építve olyan komplex szolgáltatást biztosítanak, amellyel az 5000 fő alatti kistelepülések lakosainak viszik el a magyar filmkultúra kiemelkedő alkotásait.

Az országos programsorozathoz a pécsi Csorba Győző Könyvtár is csatlakozott. A Baranya megyei KSZR ellátójának célja, hogy az aprófalvas megyében a filmalkotások megismerésén túl olyan könyvtári programokat lehessen megtartani a könyvtári szolgáltató helyeken, amelyek túlmutatva a „mozi-élményen”, közösségépítő, készségfejlesztő, a vidéki lakosság kompetenciafejlesztésére törekvő alkotások és hozzá kapcsolódó foglalkozások, interaktív előadások legyenek.

2016 szeptemberében került megrendezésre a 200. KönyvtárMozi előadás, eddig közel 4000 résztvevő vett részt a vetítéseken.

konyvtarmozi.hu

A csatlakozási lehetőségről bővebb információ: Márkus István