A-Z

 

Akadálymentesített

A szolgáltató hely mozgáskorlátozottak, kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthető.

 

Bakelit lemezjátszó-használat

A szolgáltató helyen lehetőség van bakelit lemezjátszó használatára.

 

Biblioterápia

A szolgáltató helyen biblioterápiás csoport működik. További információt a könyvtár munkatársától kaphat.

 

Corvina

Lehetőség van a használók elektronikus nyilvántartására, valamint a dokumentumok elektronikus kölcsönzésére, hosszabbítására, visszavételére. Az olvasójeggyel történő bejelentkezésről és a hosszabbításról itt olvashat bővebben: https://bkszr.csgyk.hu/hosszabbitas 

 

Diavetítő használat

A szolgáltató helyen lehetőség van diavetítő gép használatára.

 

Fénymásolás és nyomtatás

Lehetőség van az otthonról hozott fájlok, dokumentumok nyomtatására, valamint a papíralapú dokumentumok másolására. A szolgáltatás díját a helyi könyvtárhasználati szabályzat tartalmazza. Kérje a könyvtáros segítségét a szolgáltatáshoz!

 

Gyermeksarok

Gyermekbútorokkal, mesekönyvekkel, játékokkal felszerelt sarok, ahol a legkisebbek is kellemesen tölthetik a könyvtárban az időt.

 

Házhozszálllítás

Tartós betegsége miatt nem tud eljönni könyvtárunkba? Ebben az esetben sem kell lemondania az olvasás öröméről, kollégáink házhoz viszik a könyvtári dokumentumokat az Ön számára. A szolgáltatás könyvtárbuszainkon is igénybe vehető, erről az ott szolgálatot teljesítő könyvtárossal egyeztethet.

 

Helyismereti gyűjtemény

A szolgáltató helyen elérhetőek a tartalmukban helyi vonatkozású dokumentumok. Kérje a könyvtáros segítségét a szolgáltatáshoz!

Valamint a Csorba Győző Könyvtár helyismereti gyűjteményében minden olyan dokumentumot megtalál, amely Baranya megyével kapcsolatos:

  • a megye városairól, falvairól, helyi személyekről szóló irodalomat;

  • a helyi szerzők műveit

  • a helyi kiadók és nyomdák termékei 1949-ig, illetve 1990-től.
    További információ

 

Internethasználat

 A könyvtárban lehetősége van interneten böngészni, az online katalógust használni.

 

KönyvtárMozi

Az országos Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerbe (KSZR) 2015 októberétől újabb könyvtári szolgáltatás került bevezetésre. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkárságának támogatásával egy, a kistelepülésen élők közösségfejlesztését segítő könyvtári alapszolgáltatást indított útjára, a KönyvtárMozi programsorozatot. A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) gyűjteményére építve olyan komplex szolgáltatást biztosítanak, amellyel az 5000 fő alatti kistelepülések lakosainak viszik el a magyar filmkultúra kiemelkedő alkotásait.

Az országos programsorozathoz a pécsi Csorba Győző Könyvtár is csatlakozott. A Baranya megyei KSZR ellátójának célja, hogy az aprófalvas megyében a filmalkotások megismerésén túl olyan könyvtári programokat lehessen megtartani a könyvtári szolgáltató helyeken, amelyek túlmutatva a „mozi-élményen”, közösségépítő, készségfejlesztő, a vidéki lakosság kompetenciafejlesztésére törekvő alkotások és hozzá kapcsolódó foglalkozások, interaktív előadások legyenek.

 

Kutyabarát hely

Az épületbe lehetőség van kutyát behozni.

 

Légkondicionált

A könyvtár légkondicionált.

 

Nemzetiségi gyűjtemény

A szolgáltató hely állományában található nemzetiségi irodalom. A gyűjteményben található nyelvek köre (német, horvát, szerb, cigány) szolgáltató helyenként eltérő lehet, érdeklődjön a szolgáltatásról a könyvtárosnál. 

A Csorba Győző Könyvtárban található Nemzetiségi Ellátó Központ csaknem 13 ezer darabos állománnyal szolgálja az anyanyelvű művelődést a megyében élő német, horvát, szerb és cigány kisebbség számára. A gyűjtemény főként klasszikus és kortárs szépirodalomra, gyermek- és ifjúsági irodalomra, nyelvtanulást segítő kiadványokra épül, de ismeretterjesztő és szakkönyvek gazdag választékát is tartalmazza. További információ

 

Papírszínház

 A szolgáltató helyen papírszínházas foglalkozás tartható. Bővebb információért érdeklődjön a könyvtárosnál!

 

Pelenkázó

A könyvtár nyitvatartási ideje alatt egy erre a célra kialakított helyiségben a kisgyermeküket nyugodt és tiszta környezetben tehetik tisztába.

 

Ruhatár

A ruhatár használata ingyenes. A ruhatárban romlandó élelmiszerek, nagyobb értékű vagyontárgyak nem helyezhetőek el.

 

Számítógép

A szolgáltató helyen asztali számítógépek találhatók. A használat feltételeiről a helyi könyvtárhasználati szabályzatból, illetve a könyvtárostól tájékozódhat.

 

Szkennelés

A szolgáltató helyen lehetőség van szkennelésre. A használat feltételeiről és a szolgáltatás díjáról a helyi könyvtárhasználati szabályzatból, illetve a könyvtárostól tájékozódhat.

 

Társasjátékok helyben használata

A szolgáltató helyen a gyermekek, családok kikapcsolódását kihelyezett társasjátékok segítik. Az elérhető társasjátékok köréről érdeklődjön a könyvtárosnál.

 

Újságok és folyóiratok

A szolgáltató helyen lehetőség van helyben olvasni újságokat és folyóiratokat. Az elérhető újságok, folyóiratok köréről érdeklődjön a könyvtárosnál. Egyes szolgáltató helyeken lehetőség van ezek kölcsönzésére is. A kölcsönzési feltételeit a helyi könyvtárhasználati szabályzatok tartalmazzák.

 

Wifi

Az épületben vezeték nélküli hálózat (WIFI) működik. A hozzáférés lehetőségeiről érdeklődjön a szolgáltató hely könyvtárosánál.