Kistelepülési munkatársaink karácsonyi találkozójával zártuk az évet

December 11-én Pécsett, a Tudásközpontban tartottuk a második hálózatépítő képzésünk záróeseményét, amelyet a kistelepülési könyvtárosaink és a könyvtárbuszos szolgáltatásunkat segítő munkatársaink karácsonyi találkozója követett. Az eseményen értékeltük a képzés tapasztalatait, a 2019-es évet, majd átadtuk Az Év BKSZR munkatársa díjat is.

Az idei évben ismét megszerveztük a Csorba Győző Könyvtár hálózatépítő továbbképzését a kistelepülési szolgáltatóhelyeink könyvtárosainak. A képzés szeptembertől decemberig tartott, a könyvtárosok az 5 modulos tematika alapján járták körbe többek között a könyvtári alapismeretek, a közösségépítés, a könyvtári partnerkapcsolatok, és a rendezvényszervezés kérdésköreit. A 19 résztvevő a mindennapi munkájához kapott segítséget sok elméleti és gyakorlati példán keresztül. A résztvevők közül a képzés elvégzéséről 17 fő kapott oklevelet.

Az ünnepi eseményen velünk volt Standorvár Ágnes klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Gomobolyító Terápiás Műhely alapítója, aki a műhely munkájáról beszélt a résztvevőknek, illetve egy mesét is elmondott, majd őt követte a Villuth András vezette Röppentő Együttes karácsonyi koncertje.

 

Röppentő Együttes

Intézményünk ebben az évben első alkalommal adta át Az Év BKSZR munkatársa díjat, amelyet Fehér Imréné bakócai könyvtárosunk kapott meg.

Fehér Imréné Éva több mint 20 éve szervezi, koordinálja, gyarapítja települése könyvtárát. Lelkes és kitartó munkájának köszönhetően 2017-ben Fekete István emlékszoba nyílt Bakócán. Kollégánk rendszeresen szervez rajzpályázatot óvodások és általános iskolások részére, évente csatlakozik az országos könyvtári rendezvénysorozatokhoz. 2018-ban a bakócai könyvtár egy NKA pályázatnak köszönhetően megújult, a pályázat előkészítésében és lebonyolításában Évának nagy szerepe volt.

Az év végi záróeseményen a referenseink javaslatai alapján az ellátási térségek egy-egy munkatársának is elismertük a munkáját:

  • A Könyvtárbusz 1. szolgáltatási helyei közül, Szemelyről Török Zsigmond
  • A Könyvtárbusz 2. szolgáltatási helyei közül, Ellendről Boros Anikó
  • A Mohácsi Ellátási Térségből, Kölkedről Vincze Józsefné
  • A Pécsi Ellátási Térségből, Pogányból Fejes Andrea
  • A Pécsváradi Ellátási Térségből, Kárászról Mezei Attiláné
  • A Sellyei Ellátási Térségből, Hegyszentmártonból Bacsáné Rónaszéki Gyöngyi
  • A Szentlőrinci Ellátási Térségből, Helesfáról Gáspár Diána
  • A Szigetvári Ellátási Térségből, Hobolból Nyers Istvánné
  • A Villányi Ellátási Térségből, Nagykozárból Borsodiné Csuka Mária

 

Minden kedves munkatársunknak Baranyában és Pécsett is kellemes ünnepeket kívánunk!